Artikel laten schrijven
interview schrijven

Interview of artikel laten schrijven

Een interview of artikel laten schrijven? Bijvoorbeeld voor jouw magazine of website? Dat kan! Als bedrijfsjournalist en interviewer heb ik jarenlange ervaring met het houden van interviews en het schrijven van artikelen. Sterker nog, voor mij is dat een van de leukste kanten van het schrijfvak.

Interview schrijven

Een artikel of interview schrijven is andere koek dan een kort nieuwsbericht tikken. Je moet je goed inlezen. Een structuur hebben die staat als een huis. En dan moet je je lezers ook nog van begin tot eind weten te boeien. Best een opgave.  Helemaal als je ook nog een of meerdere mensen interviewt en de quotes op een natuurlijke manier in het artikel wil verwerken. Interviewen is een kunst apart en vergt specifieke vaardigheden zoals goed doorvragen, snel kunnen schakelen en mensen op hun gemak stellen.

Wat kan ik voor je doen?

Sommige mensen zwoegen er uren op. En dan nog zijn ze niet echt tevreden met het eindresultaat. Het kan je veel frustratie en tijd schelen als je een ervaren bedrijfsjournalist inhuurt om die klus te klaren. Een artikel of interview schrijven is voor mij gesneden koek. Je kunt mij één interview of artikel laten schrijven, maar me ook inhuren voor bijvoorbeeld een hele editie van je magazine. Dat kan als freelance bedrijfsjournalist, maar eventueel ook interim.

Toch eerst zelf proberen? Deze interviewtips uit de praktijk gaan je helpen.

Interview of artikel laten schrijven?

Heb je een magazine (print of digitaal) of een website en wil je ook een interview of artikel laten schrijven dat écht gelezen wordt? Met sterke quotes, goede streamers en een kop die knalt? Huur dan tekstbureau KimTikt in. Ik help je graag uit de brand.

Deze klanten gingen je onder andere voor:

Valborg Korthals Altes, hoofdredacteur van Paradijsvogels Magazine:

“Kim schrijft artikelen voor Paradijsvogels Magazine die onze lezers echt raken. Onderwerpen met een originele invalshoek, verwoord in vlotte zinnen en goed afgestemd op de doelgroep. Met scherpe en persoonlijke interviews weet Kim precies die details naar boven te halen die er toe doen voor het verhaal.”

Joost Geerts, communicatieadviseur wijk bureau West, gemeente Utrecht

“Kim schrijft elke maand een mooi ‘Portret op West’ waarbij ze een bewoner, professioneel vrijwilliger of ondernemer uit onze wijk interviewt. Ze komt altijd weer terug met een mooi, rond verhaal. Deze persoonlijke verhalen zijn een goed gelezen rubriek in onze nieuwsbrief. Ik zou ze voor geen goud willen missen.” 

Heb je nog vragen of wil je kennismaken? Neem dan ook gerust contact op.

Vraag offerte aan

Deel