Blog_Tekstbureau KimTikt

Blog

06.08.2020 | Ondernemen

Passief inkomen genereren met jouw content? Met deze tips gaat je dat lukken

Passief inkomen. Tot voor een paar jaar terug had ik er nog nooit van gehoord. En nu geniet ik er zelf van. Wil jij ook een passief inkomen genereren met jouw blog, YouTube-kanaal of andere content? Ik laat je verschillende mogelijkheden zien en geef praktische tips uit mijn eigen praktijk.

Verder lezen >

09.06.2020 | Ondernemen

Met affiliate marketing beginnen? Met deze tips maak je een vliegende start

Wil je met affiliate marketing beginnen, doe dat dan niet als een kip zonder kop. Anders is het vooral heel erg zonde van je tijd en energie. Lees je rustig in en bedenk een goede strategie. Dit blog gaat je daarbij helpen.

Verder lezen >

06.04.2020 | Ondernemen, Persoonlijk

Je eigen weg volgen: gewoon doen!

Je eigen weg volgen. Ik ben daar, al zeg ik het zelf, best goed in. Maar dat was niet altijd zo. Ik leefde vooral zoals het hoorde of zoals ik dacht dat het hoorde. Totdat mijn burn-out roet in het eten gooide. En nu ben ik daar maar wat blij om.

Verder lezen >

19.03.2020 | Ondernemen

Inspirerende boeken voor ondernemers: 9 fijne tips

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik houd van lezen. Romans, boeken over moestuinieren en inspirerende boeken voor ondernemers. Ik heb er ondertussen flink wat gelezen en dacht laat ik mijn tips eens delen met jou als ondernemer.

Verder lezen >

04.01.2020 | Ondernemen, Persoonlijk

11 dagelijkse rituelen die mij als ondernemer helpen

Dagelijkse rituelen. Het leek me altijd maar saai. Elke dag hetzelfde doen. Pffff. En toch is het er de laatste jaren ingeslopen. Want blijkbaar past het stiekem toch heel goed bij me. Zo goed, dat ik er zo 11 oplepelde voor dit blog.

Verder lezen >

28.10.2019 | Ondernemen

Deze 10 dingen deed ik afgelopen jaar anders als zzp’er

Ik ben zzp’er en heb de goede gewoonte om richting december te reflecteren op het jaar dat achter me ligt. Afgelopen jaar heb ik behoorlijk wat stappen gezet en dingen anders aangepakt. Ik deel mijn ontwikkelingen graag met jou. Gewoon ter inspiratie.

Verder lezen >

29.08.2019 | Ondernemen

5 redenen waarom jij sociale media voor jouw bedrijf moet inzetten

Niet alleen particulieren, maar ook veel bedrijven zien het nut van sociale media in. Alle grote bedrijven zijn tegenwoordig te vinden op een of meerdere kanalen. Zonder doe je niet meer mee. Maar ook voor jou als zzp’er of klein bedrijf is het gebruik van sociale media een slimme zet.

Verder lezen >

05.08.2019 | Ondernemen, Tekstschrijven

Nieuwsbrief maken: 11 tips voor succes

Een nieuwsbrief maken? Hartstikke slim om de betrokkenheid bij jouw bedrijf of organisatie te vergroten. Maar hoe maak je nou een nieuwsbrief die niet ongelezen in de mailbox van jouw potentiële klant of cliënt blijft liggen? Met deze tips ga je goed voorbereid aan de slag.

Verder lezen >

19.06.2019 | Ondernemen, Tekstschrijven

Websiteteksten laten schrijven: voorkom een kat in de zak

Je wilt websiteteksten laten schrijven. Slim. Want schrijven is een vak, dus laat het aan iemand over die er ook echt goed in is. Maar hoe vind je een tekstschrijver die zijn of haar vak goed verstaat? Best lastig. Voorkom in ieder geval deze 5 fouten.

Verder lezen >

23.04.2019 | Ondernemen

Investeren in jouw onderneming voordat je winst maakt? Ja doen!

Ik weet het. Het is eng. Geld in jouw onderneming stoppen, terwijl je nog geen rode cent hebt binnengeharkt. En toch raad ik je aan om dit te doen. Want door te investeren in jouw onderneming, ga je meer winst maken. En dat is wat je wil toch?

Verder lezen >

22.03.2019 | Ondernemen

5 lessen die ik als zelfstandig ondernemer leerde van moestuinieren

Toen ik in 2015 startte als zelfstandig ondernemer, had ik geen idee wat me te wachten stond. Een echt plan van aanpak had ik niet. Dat had ik ook niet toen ik een jaar later een moestuintje aanlegde. Dat bleek in beide gevallen niet zo handig. Behalve dat bleken er nog veel meer overeenkomsten te zijn tussen ondernemen en moestuinieren. En ik ga ze met je delen.

Verder lezen >

04.03.2019 | Ondernemen

De hooggevoelige ondernemer: zet jouw eigenschap slim in

Als jij hooggevoelig bent, zul je vast af en toe zuchtend zeggen ‘was ik maar niet zo…’. Ik ben de laatste die beweert dat het altijd makkelijk is, maar de hooggevoelige ondernemer heeft ook aardig wat eigenschappen die goed van pas komen in het ondernemerschap. Zet ze slim in en jij hebt een voorsprong op andere ondernemers.

Verder lezen >

16.02.2019 | Ondernemen

Ondernemer zijn: de voor- en nadelen op een rij

Het kan soms best spannend zijn om te besluiten ondernemer te worden. De twijfel slaat toe: is het wel iets voor mij? Om je een beetje te helpen, vertel ik je over de voor- en nadelen van het ondernemerschap.

Verder lezen >

07.01.2019 | Ondernemen, Persoonlijk

Zo voorkom je als ondernemer een burn-out

De beste stuurlui staan aan wal. Klopt helemaal. Want als je ergens middenin zit, is doen wat het beste voor jou is, nogal een uitdaging. Ik lag ooit met een vette burn-out in de sloot, maar sta nu weer met beide benen aan wal. En dus vond ik het tijd om andere ondernemers te helpen met het voorkomen van een burn-out. Wat geloof me, die wens ik echt niemand toe (nee zelfs mijn aller allerstomste ex niet).

Verder lezen >

11.12.2018 | Ondernemen

Nieuwe klanten binnenhalen als zpp’er? Zo doe je dat

Als zzp’er komen opdrachten meestal niet zomaar aanwaaien (behalve als je een onwijze mazzelbibs bent). Je zult ervoor moeten werken en nieuwe klanten binnenhalen. Dat laatste moet jouw topprioriteit zijn. Maar hoe pak je dat aan? Ik vertel je hoe ik te werk ga.

Verder lezen >

21.11.2018 | SEO

Zelf zoekenwoordenonderzoek doen in 7 simpele stappen

Wil je gevonden worden in Google, dan zul je goede SEO-teksten moeten schrijven. En dat kan niet zonder zoekwoordenonderzoek te doen. Met dit 7-stappenplan leg ik je uit hoe zoekwoorden vinden in zijn werk gaat. En dan: op naar de top-10 van Google!

Verder lezen >

10.11.2018 | SEO

Wat zijn SEO-teksten en hoe schrijf jij ze zelf?

Zoekwoorden. SEO-teksten. Zoekmachines. Je wordt doodgegooid met deze termen de laatste jaren. En dat is niet raar, want je hebt SEO nodig om als ondernemer online gevonden te worden. Maar wat zijn SEO-teksten precies? Ik vertel je er alles over en laat je zien hoe jij zelf goede webteksten schrijft.

Verder lezen >

30.10.2018 | Ondernemen

Ontmasker de offertehopper met deze 7 rode vlaggen

Ben je (zelfstandig) ondernemer? Dan ken je hem vast wel: de offertehopper. Iemand die bij tig anderen een offerte aanvraagt en puur op basis van prijs beslist of hij wel of geen klant van je wordt. Zonde van jouw kostbare tijd. Hoe heerlijk zou het zijn als je deze offertehoppers al aan de poort tegen kon houden? Ik ga je daarbij helpen.

Verder lezen >

06.10.2018 | Ondernemen, SEO, Tekstschrijven

Waar moet een goede website aan voldoen? Een handige checklist

Zie jij je website slechts als visitekaartje of juist als manier om geld te verdienen? In beide gevallen mag je doorlezen. Een lekker werkende website is essentieel als ondernemer. Het kan je klanten kosten als je site niet goed in elkaar zit. Maar waar moet een goede website aan voldoen? Met deze checklist kom je een heel eind.

Verder lezen >

06.09.2018 | SEO

Wat zijn zoekwoorden en hoe kies jij ze slim?

Je wordt ermee doodgegooid online: keywords of in het Nederlands zoekwoorden. Iedereen schreeuwt hoe belangrijk ze zijn en de blogs over SEO-teksten en zoekmachineoptimalisatie vliegen je om de oren. Leuk allemaal, maar jij zit als beginnende tekstschrijver of ondernemer nog in het stadium waarin je je afvraagt: wat zijn zoekwoorden eigenlijk? Geen paniek. In dit blog leg ik heel simpel uit wat zoekwoorden zijn én hoe jij ze slim kunt kiezen.

Verder lezen >

16.08.2018 | Tekstschrijven

In no time een pakkende titel maken? Pas deze 11 slimme trucs toe

Je hebt lekker zitten tikken en je blog is af. Nu nog een pakkende titel maken. Lastig he? Want hoe verzin je nou een titel die ervoor zorgt dat mensen je blog ook echt gaan lezen? Simpel. Door een van deze 11 trucs toe te passen.

Verder lezen >

24.07.2018 | Tekstschrijven

Een goede webtekst schrijven? 5 onmisbare tips

Moet je een webtekst maken en ben je op zoek naar wat simpele handvatten? Ik laat je zien dat een goede webtekst schrijven geen hogere wiskunde is. Met deze 5 tips pen jij in no time een ijzersterke tekst neer.

Verder lezen >

12.06.2018 | Ondernemen

10 dingen die je als beginnende ondernemer meteen weer mag afleren

Opeens zat mijn LinkedIn-mailbox vorige week vol met ‘hoeraatjes’. Potdikkie, bleek ik zomaar al vijf jaar een eigen tekstbureau te hebben. Plots ben ik geen beginnende ondernemer meer. Dit jubileum leek mij wel een mooi moment om mijn leerpunten met jou als startende ondernemer te delen. Scheelt je weer een paar keer onnodig op je bek gaan.

Verder lezen >

05.03.2018 | Ondernemen

Dit zijn de 5 valkuilen waar veel startende ondernemers intrappen, maar jij dus niet meer!

Een eigen bedrijf beginnen. Steeds meer mensen doen het. Een groot deel geeft het helaas na een jaar al weer op. Zonde! Met deze tips voor startende ondernemers zorg jij wel voor een bloeiend en groeiend bedrijf.

Verder lezen >

13.02.2018 | Tekstschrijven

Een eigen 404-pagina maken? Met deze tips is dat een eitje

‘Pagina niet gevonden’. De grote frustratie van websitebezoekers. En jammer als het om jouw website gaat, want bij zo’n mededeling is de kans groot dat je online bezoek meteen huiswaarts keert. Gelukkig kun je in Wordpress heel makkelijk een persoonlijke 404-pagina maken. Ik ga je vertellen hoe en geef je meteen tips voor de inhoud van deze pagina. 

Verder lezen >

21.01.2018 | SEO

Jouw online conversie verhogen

Ook last van het fenomeen ‘kijken, kijken maar niet kopen’ op jouw website? Ik geef je praktische conversie optimalisatie tips. Zo kun jij in een handomdraai je online conversie verhogen en maak je klanten van jouw bezoekers.

Verder lezen >

15.10.2017 | Ondernemen

De klant is koning? Nee hoor, dat ben ik!

Ze zeggen altijd ‘de klant is koning’. Want tevreden klanten, betekent een goed imago en dus meer omzet. Ik ben het hier niet mee eens. Ik beschouw mezélf nog altijd als koning(in). Hier is waarom.

Verder lezen >

09.10.2017 | Persoonlijk

Hoera 40! Ouder worden is een feest!

“Het leven begint op je 40e”. Ga toch weg man. Of… zit er stiekem toch een kern van waarheid in? Ik ging op onderzoek uit. Ja: bij mezelf.

Verder lezen >

17.09.2017 | Tekstschrijven

Interviewen: tips uit de praktijk

Ga je binnenkort iemand interviewen? Dan wil je uiteraard dat jouw interview van het scherm of papier knalt. Maar hoe doe je dat, een goed interview houden? Met deze 10 interviewtips uit de praktijk, ga je maximaal voorbereid aan de slag.

Verder lezen >

08.09.2017 | Persoonlijk

Ga eens vreselijk op je bek, dat is goed voor je!

Veel mensen zijn er bang voor: falen. Falen is tenslotte het tegenovergestelde van slagen en succes. Maar is dat wel zo? Ik denk van niet.

Verder lezen >

11.08.2017 | Tekstschrijven

Goede blog schrijven? 10 tips

Een goede blog schrijven. Hoe doe je dat eigenlijk? Wil je een blog beginnen of je huidige blog verbeteren? Ik geef je 10 handige en concrete tips.

Verder lezen >

28.07.2017 | Persoonlijk

Een tiny house: 4 voordelen van klein wonen

Tiny houses schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom zou je in zo’n poppenhuisje gaan wonen? Ik vertel het je!

Verder lezen >

12.07.2017 | SEO

Google Posts: je lokale vindbaarheid verhogen

Sinds kort heeft Google weer iets nieuws: Google Posts. Hiermee kun je als ondernemer jouw lokale vindbaarheid verhogen. Wat is het en hoe gebruik je het?

Verder lezen >

30.06.2017 | Persoonlijk

Waarom alleen zijn zo goed voor je is

Alleen zijn: sommigen vinden het heerlijk, anderen haten het. Voor mij is het een ware traktatie zo’n dag in je uppie doorbrengen.

Verder lezen >

23.06.2017 | Tekstschrijven

De top 15 irritantste taalvouten

Het is me wat, al die taalvouten die wij taalnazi’s dagelijks onder ogen krijgen. Maar welke fouten vervullen ons nou het meest met afschuw? Ik deed een oproep op Twitter en Facebook en hier zijn ze dan: de 15 irritantste taalvouten!

Verder lezen >

12.06.2017 | Tekstschrijven

5 stappen om in een schrijfflow te komen

Argh! Je moet iets schrijven, maar je bent gewoon niet in een schrijfbui. Een writersblock ligt op de loer. Met deze stappen kom je binnen no time in die schrijfflow.

Verder lezen >

06.06.2017 | Persoonlijk

5 manieren om negativiteit uit je leven te bannen

Je vervalt er zo makkelijk in: je omringen met negativiteit. Het zit in je systeem en in de wereld om je heen. Ik zeg weg ermee! Met deze 5 tips kom je een heel eind.

Verder lezen >

18.04.2017 | Persoonlijk

Fuck die interne criticus

Je kent hem vast wel: die stem. Die zegt dat je iets niet kunt, er niets van hebt gebakken of iets oerstoms hebt gezegd. Fuck die interne criticus. En dit is waarom.

Verder lezen >

01.02.2017 | Persoonlijk

Ben jij hoogsensitief? Koester dat!

Meestal wordt hoogsensitiveit gezien als iets waar je last van hebt. Jammer, want het is vooral een karaktereigenschap die je moet koesteren! En dit is waarom.

Verder lezen >

06.01.2017 | Persoonlijk

Stilstand als weg naar vooruitgang

Niet kunnen doen wat je wilt doen. Omdat je lijf of hoofd niet meewerkt of allebei niet. Dat is kut mensen. Je staat stil. Maar is dat wel zo? Ik denk van niet.

Verder lezen >

12.12.2016 | Persoonlijk

Alleen met de feestdagen? 5 survivaltips

Daar zit je dan. Alleen met de feestdagen. Geen partner en, om wat voor reden dan ook, geen familie of vrienden om Kerst mee door te brengen. Wat nu? Met deze 5 survivaltips kom je de feestdagen wel door!

Verder lezen >

16.11.2016 | Ondernemen

Verhoog je productiviteit met lummelen

Als je het gevoel hebt dat je niet productief genoeg bent, ga je vaak automatisch harder en langer werken. Niet doen, want juist van lummelen krijgt je productiviteit een boost.

Verder lezen >

31.10.2016 | Persoonlijk

5 waardevolle dingen die we van kinderen kunnen leren

Verder lezen >

27.10.2016 | Ondernemen

Freelance tekstschrijver verhoog je tarief!

Er zijn freelance tekstschrijvers die hun dienst voor 30 euro per uur of zelfs minder aanbieden. Tegen deze collega’s zeg ik: omhoog met dat tarief!

Verder lezen >

13.10.2016 | SEO

Zo word je als ondernemer beter vindbaar op Google

Als beginnende ondernemer wil je dat potentiele klanten jou vinden, zowel offline als online. Met deze drie stappen maak je jouw onderneming beter vindbaar op Google.

Verder lezen >

31.08.2016 | Persoonlijk

Minder doen voor meer geluk

Hoe meer ik deed en presteerde, hoe gelukkiger ik als bezig bijtje was. Dat dacht ik tenminste. Wat blijkt: van minder doen, word ik stiekem veel gelukkiger.

Verder lezen >

03.08.2016 | Persoonlijk

Waarom ontspullen je leven leuker maakt

Terwijl consumeren de norm is, zijn er ook steeds meer mensen die juist ‘ontspullen’. En ik ben er daar eentje van. Ontspullen maakt mijn leven namelijk een stuk leuker.

Verder lezen >

26.07.2016 | Ondernemen, SEO

Verhoog je omzet met een bedrijfsblog

Een blog? Wat moet ik daar als ondernemer nou mee, zul je misschien denken. Wat dacht je van je omzet verhogen? Een goed bedrijfsblog kan jouw goudmijn zijn.

Verder lezen >

22.06.2016 | Ondernemen

De vijf d’s van succesvolle ondernemers

Hoe kan het toch dat de ene zzp’er binnen no time opdrachten binnen hengelt en de ander na een half jaar nog steeds op werk zit te wachten? Is dat puur geluk of pure pech? Ik keek eens naar mezelf en naar zpp’ers om heen en kwam tot deze conclusie: succesvolle ondernemers hebben een paar kenmerken gemeen: de vijf d’s.

Verder lezen >

10.06.2016 | Ondernemen

Netwerktips voor introverte zzp’ers

Netwerken is iets waar je niet aan ontkomt als zzp’er. Het is dé manier om aan nieuwe klussen te komen. Maar wat als je nou net als ik een ware introverte zpp’er bent en gruwelt van alleen al de gedachte aan netwerkborrels?

Verder lezen >

02.06.2016 | Persoonlijk

Moestuinieren in de stad? Zo doe je dat

Veel mensen denken dat je een heuse moestuin van minimaal 25m2 nodig hebt om van verse groenten of fruit te genieten. Niets is minder waar. Ook in je stadstuin kun je prima moestuinieren. Wat tips.

Verder lezen >

21.05.2016 | Persoonlijk

5 redenen waarom yoga goed voor je is

Ik moet toegeven dat ook ik een mening over yoga had voordat ik eraan begon. Ik vond het maar zweverig en vaag. En wat heb je er nou aan, een beetje op zo’n matje rekken en strekken? Nu spring ik elke ochtend en avond op de yogamat. Waarom? Lees maar.

Verder lezen >

12.05.2016 | Persoonlijk

Hoe vriendschappen veranderen als er kinderen komen

In rap tempo verdwijnen om me heen de vriendinnen zonder kinderen. Of ik en die vriendin met kinderen het nou willen of niet, onze vriendschap verandert. En ja, dat is soms knap lastig.

Verder lezen >

07.04.2016 | Persoonlijk

5 redenen waarom je echt een keer alleen moet reizen

De meeste mensen moeten er niet aan denken om alleen te reizen. Ze vinden het ongezellig of eng. Toch is het leuker dan je denkt en heeft het zo zijn voordelen.

Verder lezen >

27.03.2016 | Persoonlijk

Suikervrije appeltaart die heerlijk zoet is

Bestaat dat? Een suikervrije appeltaart die te eten is? Die ook geen meel, melk, boter en ei bevat? Ja hoor! En om het nog mooier te maken: binnen tien minuten staat hij in de oven.

Verder lezen >

16.01.2016 | Persoonlijk

4 tips om effectief te piekeren

Piekeren. Het is zonde van de energie en het brengt je nergens. Zeggen ze. Ik ben het daar niet mee eens. Tenminste, als je effectief piekert. Hoe je dat doet? Nou zo.

Verder lezen >

07.01.2016 | Persoonlijk

Rode oortjes en hete curry

Wie denkt dat Thaise, boeddhistische monniken de hele dag braaf in lotushouding aan het mediteren zijn, heeft het mis. Ook zij zitten wel eens met rode oortjes in hun heilige tempel.

Verder lezen >

29.12.2015 | Persoonlijk

5 dingen die gelukkige mensen niet doen

Gelukkig zijn. Wie wil dat nou niet? Maar waarom gaat het sommigen zo makkelijk af, terwijl het anderen simpelweg niet lukt? 5 dingen die gelukkige mensen niet doen.

Verder lezen >

18.12.2015 | Persoonlijk

Bloed: tien boeiende weetjes

Dat je als volwassene ongeveer vijf liter bloed in je lijf hebt, weet je vast wel. Maar waar bestaat bloed uit en hoeveel kilometer bloedvaten hebben we in ons lijf? Tien boeiende weetjes over bloed.

Verder lezen >

09.12.2015 | Persoonlijk

Wraak is zoet! Of toch niet?

Niets is menselijker dan zo af en toe wraakgevoelens hebben. Bijvoorbeeld als je ex je aan de kant heeft gezet voor die ander. Ze zeggen dat wraak zoet is. Maar is dat ook zo?

Verder lezen >

01.12.2015 | Persoonlijk

Tien inspirerende vrouwen op een rij

Mooi zijn tijdens een missverkiezing is leuk, maar persoonlijk zie ik liever verkiezingen voor de meest inspirerende vrouw. Hierbij dus alvast mijn voorselectie van tien inspirerende en dus mooie vrouwen.

Verder lezen >

03.11.2015 | Persoonlijk

Damn those mindful havermoutmuffins

Ik heb vette stress mensen. En dus doe ik ademhalingsoefeningen, yoga en andere mindfulnessdingen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Weet je waar je pas echt mindful van wordt? Van havermoutmuffins bakken.

Verder lezen >

23.10.2015 | Persoonlijk

Vijf tips voor mantelzorgers om zelf overeind te blijven

Als je als mantelzorger voor je partner, familielid of een vriend(in) zorgt, is het oppassen geblazen. Voordat je het weet, ben je opgebrand. Met deze vijf tips zorg je dat je als mantelzorger zelf overeind blijft.

Verder lezen >

13.10.2015 | Persoonlijk

Vijf onontdekte Europese steden die je niet mag missen

Bij een Europese stedentrip denk je al snel aan steden als Parijs, Londen, Rome en Barcelona. Zonde, want er zijn vele leuke alternatieven waar het heerlijk toeven is. Ik zette vijf onontdekte Europese steden voor je op een rij.

Verder lezen >

17.09.2015 | Persoonlijk

Drie hardnekkige fabels over biologisch eten

In tien jaar tijd is de omzet van biologisch voedsel in Nederland met meer dan 60% gestegen. Je hoeft maar een willekeurige supermarkt binnen te wandelen en de biologische producten vliegen je om de oren. Inclusief allerlei fabels.

Verder lezen >

14.09.2015 | Persoonlijk

Liefde gaat niet door de maag

Toen ik mijn vriend Farid ontmoette kreeg ik de meest wilde visioenen. Hij komt oorspronkelijk uit India, dus ik zag mezelf al helemaal losgaan in de keuken met zelf geboetseerd naanbrood en vegetarische curry’s.

Verder lezen >

01.09.2015 | Persoonlijk

Drie simpele oefeningen voor een meer mindful leven

Mindfulness. De meesten zien zich al een uur als levend standbeeld mediteren in een ingewikkelde lotushouding. Helemaal niet nodig! Met deze drie simpele oefeningen creëer je meer rust en ontspanning in je leven.

Verder lezen >

13.08.2015 | Persoonlijk

Samenwonen: tien tips om het leuk te houden

Elke dag ruzie over vieze boxershorts op de badkamervloer, volle vuilnisbakken en verschrikkelijke tv-programma’s. Dacht het niet! Met deze tien geboden wordt samenwonen een cookie.

Verder lezen >

17.07.2015 | Persoonlijk

Vijftien prangende vragen over poep

Poep. Daar hebben wij mensen een dingetje mee. Sommigen werkt het woord alleen al op de lachspieren (zoals bij mij), anderen worden er onpasselijk van. Maar wat weten we eigenlijk van poep? Bar weinig! Ik verzamelde vijftien prangende vragen over dit bruine goedje.

Verder lezen >

30.06.2015 | Persoonlijk

Een burn-out voorkomen? 5 tips

Een burn-out voorkomen. Dat had ik graag gedaan. Helaas. Gigantisch mislukt. Voordeel: nu kan ik anderen van mijn harde lessen laten leren. Dus wil je een burn-out voorkomen? Neem deze 5 tips ter harte.

Verder lezen >

29.06.2015 | Persoonlijk

Gek op foodtruckfestivals? Hier moet je zijn!

Houd je van lekker eten en drinken in de buitenlucht? Muziekje of theater erbij? Dan word je deze zomer op je wenken bediend tijdens de vele foodtruckfestivals. Met deze kalender kom je de zomermaanden wel door!

Verder lezen >

11.06.2015 | Persoonlijk

‘Én… wanneer beginnen jullie aan kinderen?’

Tot mijn 37e kon ik als recordhouder ‘mislukte relaties’ heel makkelijk ontkomen aan deze vraag. Nu ben ik onderdeel van een happy couple en wordt hij te pas en onpas gesteld. Waar is de ‘vind ik niet leuk’-knop?

Verder lezen >

03.06.2015 | Persoonlijk

Jong bloempje aan de haak geslagen. Help!

De huisarts kijkt op haar computerscherm. Opeens blijven haar ogen hangen. Nét iets te lang. Ze kijkt op. ‘Zooooo, dus jij hebt een jong bloempje aan de haak geslagen? Doe je goed!’.

Verder lezen >

03.03.2015 | Persoonlijk

Herstellen van een burn-out doe je zo

Daar zit je dan. Thuis. Met een burn-out. Je lijf en hoofd weigeren dienst. Hoe zorg je dat je na verloop van tijd weer herstelt van een burn-out? 5 tips.

Verder lezen >

Deel