Creatieve tekstschrijver Kim

Als kind zat ik urenlang achter de typemachine verhalen te tikken. Tijdens mijn studententijd schreef ik tientallen dagboeken vol. Als tekstschrijver en eindredacteur bij de politie kon ik 12,5 jaar lang mijn ei kwijt in de prachtige verhalen van politiemensen. Schrijven was nooit een bewuste keuze. Ik deed het gewoon. Alsof ik niet anders kon.

Hoera, een eigen tekstbureau!

In 2013 zette ik dan eindelijk die stap waar ik al zo lang van droomde: van loondienst naar creatieve tekstschrijver met een eigen tekstbureau. Hoeraaaa! Was het spannend? Uhu. Liep alles meteen gesmeerd? Nou, neuuuu.

Ik had geen idee wat en voor wie ik dan precies wilde schrijven. Ik wist alleen dat ik mijn creativiteit meer wilde gebruiken. Ook gooide ik mijn prachtige website de lucht in zonder ooit nog gehoord te hebben van SEO of gebruiksvriendelijkheid (beetje dom). En… toch kwam het allemaal goed.

SEO-teksten voor ondernemers

Vraag me niet hoe, maar mijn niche vond mij: (startende) ondernemers die webteksten nodig hebben. En dus volgde ik een training ‘Schrijven voor SEO’ en vrat alle blogs en boeken die er maar over verschenen (doe ik trouwens nog steeds).

Ondertussen durf ik mijzelf  met een gerust hart specialist te noemen in SEO-teksten voor zzp’ers en kleine ondernemers. Juist omdat ik weet hoeveel er op je afkomt als je net start als zelfstandige. Dan wil je niet bezig zijn met zoekwoordenonderzoek en SEO-teksten. En ook omdat ik snap hoe belangrijk het is dat jouw website uitademt wie je bent en waar je voor staat.

Creatieve tekstschrijver op papier & online 

Maar hoe leuk ik schrijven voor het web ook vind, niets kan op tegen het gevoel van een pen die over het papier glijdt. Dus ja, ik heb nog een ouderwetse, papieren agenda, handgeschreven boodschappenlijstjes en een grote bak met kaarten die ik regelmatig op de bus doe. De interviews voor magazines die ik houd? Die staan allemaal old skool in mijn papieren notitieboek. Evernote? Was da?

Natuurlijk ga ik als tekstschrijver ook heus met de tijd mee. Ik ben fanatiek blogger en mijn digitale dagboeken Facebook en Twitter schrijf ik vol met mijn gedachten, dingen die me raken en werk waar ik blij van word.

Schrijven. Voor mij is er niets mooiers.

Kennismaken?

Wil je steengoede teksten laten schrijven door mij? Neem gerust contact op.

Meer weten over mijn achtergrond? Neem dan een kijkje op mijn CV op LinkedIn.