Groene en creatieve tekstschrijver

Als kind was ik altijd op twee plekken te vinden: met mijn handen in de aarde of achter de typemachine. Urenlang hielp ik mijn vader buiten in de (moes)tuin of ik tikte binnen fantasieverhalen. Tijdens mijn studententijd had ik 30 kamerplanten op 14m2 en schreef ik tientallen dagboeken vol. Schrijven en tuinieren was nooit een bewuste keuze. Ik deed het gewoon. Alsof ik niet anders kon.

Als tekstschrijver en eindredacteur bij de politie kon ik vervolgens 12,5 jaar lang mijn ei kwijt in de prachtige verhalen van politiemensen. Toch was dat niet waar mijn groene hart lag.

 


Hoera, een eigen tekstbureau!

In 2013 zette ik dan eindelijk die stap waar ik al zo lang van droomde: van loondienst naar creatieve tekstschrijver met een eigen tekstbureau. Hoeraaaa! Was het spannend? Uhu. Liep alles meteen gesmeerd? Nou, neuuuu.

Ik had geen idee wat en voor wie ik dan precies wilde schrijven. Ik wist alleen dat ik mijn creativiteit meer wilde gebruiken. Ook gooide ik mijn prachtige website de lucht in zonder ooit nog gehoord te hebben van SEO of gebruiksvriendelijkheid (tsja, iets met impulsief zijn). En toch… kwam het allemaal goed.

SEO-teksten voor ondernemers

Vraag me niet hoe, maar mijn niche vond mij: (startende) ondernemers die webteksten nodig hebben. En dus volgde ik een training ‘Schrijven voor SEO’ en vrat alle blogs en boeken die er maar over verschenen (doe ik trouwens nog steeds).

Ondertussen durf ik mijzelf met een gerust hart specialist te noemen in SEO-teksten voor zzp’ers en kleine ondernemers die de wereld een beetje groener, duurzamer en eerlijker willen maken. Juist omdat ik weet hoeveel er op je afkomt als je net start als zelfstandige. Dan wil je niet bezig zijn met zoekwoordenonderzoek en SEO-teksten. En ook omdat ik snap hoe belangrijk het is dat jouw website uitademt wie je bent en waar je voor staat.
Ondertussen heb ik mijn horizon verbreed en schrijf ik ook voor stichtingen, organisaties en magazines in de groene sector.

Tweede bedrijf

In 2018 richtte ik mijn tweede bedrijf op: Moesmeisje. Op mijn blog, YouTube-kanaal en Instagram-account inspireer ik ondertussen tienduizenden mensen op het gebied van (moes)tuinieren, duurzaamheid en natuur. Geweldig om deze twee passies nu met elkaar te combineren.

Schrijven over alles wat maar met “groen” te maken heeft. Voor mij is er niets mooiers.

Kennismaken?

Wil je steengoede en natuurlijke teksten laten schrijven door mij? Neem gerust contact op.

Meer weten over mijn achtergrond? Neem dan een kijkje op mijn CV op LinkedIn.