Redigeren van tekst

Tekst redigeren

Eindredactie die zorgt dat jouw tekst scoort

Redigeren van tekst die je zelf geschreven hebt. Dat heb je vast wel eens gedaan. Herken je dit? Je leest je tekst één keer. Dan nog een keer. En misschien (als je perfectionistisch bent aangelegd) wel drie keer. Je gooit ‘m online of je laat ‘m drukken en ja hoor… EEN FOUT. Een hele dikke ook nog. The horror. En bij nader inzien loopt je schrijfsel eigenlijk ook als een hakkelende sprinter. Grote kans dat mensen halverwege uitstappen en de rit niet uitzitten.

 


Waarom niet je eigen tekst redigeren?

Je eigen tekst redigeren is bijna onmogelijk. Ook voor mij als eindredacteur. Ik laat belangrijke teksten op mijn website altijd nog door een andere tekstschrijver of eindredacteur lezen. Je wordt namelijk blind of in ieder geval slechtziend bij het redigeren van tekst die je zelf hebt geschreven. Zeker als er geen tijd is om hem even opzij te leggen.

Gegarandeerd dat er nog spelfouten, typefouten, lelijke of te lange zinnen in staan. Dat de alinea’s stukken korter en krachtiger kunnen. Of dat die kop toch nét niet de lading dekt. Zonde van al je werk! En erger nog: je verliest er lezers en misschien wel potentiële klanten mee.

Ervaren eindredacteur

Laat dat redigeren dus over aan een ervaren freelance eindredacteur die weet hoe je van een goede tekst een nog veel betere maakt. Die begrijpt dat een deadline niet een slappe richtdatum is waar nog best een paar dagen rek in zit. Tekstbureau KimTikt heeft jarenlange ervaring met het redigeren van teksten. Of het nou voor het web of print is.

Redigeren van tekst doe ik zo

Tekst redigeren is meer dan alleen het verbeteren van wat punten en komma’s. Een ijzersterke tekst moet op verschillende vlakken gewoon goed in elkaar zitten. Dit is waar ik voor zorg bij het redigeren van tekst:

 • De kop dekt de lading
 • Het intro prikkelt tot verder lezen
 • Lange en korte zinnen wisselen elkaar af
 • Geen taal, tik- en spelfouten
 • De alinea’s sluiten goed op elkaar aan
 • Het gebruik van aanspreekvorm, tijdsvorm en getallen is consequent
 • Het einde is duidelijk

Zijn al deze punten in orde? Dan heb je een tekst die staat als een huis.

Redigeren van tekst: van magazine tot e-book

Laat je teksten redigeren door een eindredacteur die er met een frisse blik naar kan kijken en er in een handomdraai een ijzersterke, vlotte tekst van maakt. Wat voor tekst je ook hebt, voor print of het web, ik neem hem graag onder handen.

Tekstbureau KimTikt redigeert onder andere:

 • Artikelen voor magazines
 • Webteksten
 • Teksten voor kinderen
 • E-books
 • Flyers, folders en brochures
 • Artikelen voor bedrijfsbladen
 • Nieuwsbrieven

Laat jouw tekst redigeren

Ben je nog niet helemaal tevreden over jouw tekst? Kom je er zelf niet uit? Laat dan de rode ‘pen’ van tekstbureau KimTikt zijn werk doen en jouw tekst redigeren.

Deze klant ging je onder andere voor:

Testimonial

Yfke Metz, oprichter/director LIEFKE Magazine:

“Kim werkt, net als ons, vanuit haar hart en beoordeelt goed wat wel en niet past. Voor ons team is Kim als eindredacteur heel waardevol en helpt ze bij het bewaken van onze kwaliteit en ons concept. Daarbij staat ze open voor ontwikkeling en samen ontdekken wat hierin mogelijk is. Kim pakt haar werk serieus en professioneel aan. Stelt duidelijke grenzen en bewaakt daarbij de deadlines. Haar vrolijkheid en lach werken zeer aanstekelijk en is een fijne basis voor onze samenwerking.” 

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Wil je alleen tekstcorrectie? Ook daar kun je tekstbureau KimTikt voor inhuren.


tekst redigeren