https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2016/05/tiny-forest-1.jpg
https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2016/05/Tiny-forest-2-1.jpg

Categorie: Werk

28.05.2016

Communicatie/PR tiny forest Utrecht

Tiny forest Utrecht

Een tiny forest in de provincie Utrecht? De Cremertuin in Utrecht heeft de primeur. In deze buurttuin in Utrecht West gaan buurtbewoners het eerste kleine bos van de provincie Utrecht aanleggen. Dit naar voorbeeld van het tiny forest in Zaandam, het allereerste kleine bos van Nederland, dat in december 2015 is geplant. Op dit moment is een groepje vrijwilligers bezig met het maken van het ontwerp. In de winter van 2016 leggen de vrijwilligers samen met kinderen van een omliggende school het tiny forest Utrecht aan.

Voordelen tiny forest

Een tiny forest is klein, maar de voordelen zijn groot! Zo duurt het slechts een paar jaar tot er een volwaardig stukje bos staat. Dit door de keuze voor bomen en struiken die snel groeien. Je hoeft dus niet 20 jaar te wachten. Bovendien heb je geen enorme lap grond nodig. Handig voor grote steden, zoals Utrecht, die vaak met ruimtegebrek kampen.

Dat het tiny forest toekomst heeft is wel duidelijk. Op 3 november 2016 won het project de Natuurprijs van het Nationaal Groenfonds.

Promotie tiny forest

Ik verzorg de communicatie en PR rondom het tiny forest Utrecht. Zo schrijf ik als freelance tekstschrijver nieuwsberichten voor in de nieuwsbrief van de Cremertuin om alle deelnemers op de hoogte te houden. Daarnaast benader ik actief media, zoals lokale kranten, magazines en websites, om dit bijzondere project te promoten. Dit resulteerde onder andere in:

Eind 2016 verschijnt een nieuwsbericht van mijn hand op de site van Vitale Groene Stad en een achtergrondartikel in hun magazine. In het voorjaar van 2017 schrijf ik een artikel voor in Stadstuinieren Magazine.

Eerder hield ik al interviews voor Paradijsvogelsmagazine met Marjolein Jonker die haar eigen tiny house heeft gebouwd. Klein is het nieuwe groot!

>
<

Reacties

Reacties zijn gesloten.