https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2015/02/Educatieve-boekjes-1-e1494315744972.jpg
https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2015/02/Educatieve-boekjes-e1494315499864.jpg

Categorie: Werk

10.02.2017

Educatieve boekjes voor kinderen

Na mijn studie Sociale Geografie voor educatie, ben ik in 1999 voor Noordhoff Uitgevers BV. educatieve boekjes voor kinderen gaan schrijven. Voor de informatiereeks van De Ruiter’s Documentatiecentrum heb ik zo’n 25 educatieve boekjes geschreven voor groep 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs. Ik duik in een onderwerp, bedenk de opzet, schrijf de educatieve teksten en doe suggesties voor het beeldmateriaal. Deze educatieve boekjes zijn een handige informatiebron voor spreekbeurten en werkstukken. De boekjes zijn verkrijgbaar in alle bibliotheken in Nederland.

Bestaande educatieve boekjes

Enkele titels van mijn boekjes: Drijvende werelddelen, Geven aan goede doelen, De verlichting , Israël, Nederland waterland, De trek van dieren, Afrika in het nieuws, Zo werkt de recherche , word je politieagent, Slavernij en Leven op straat.

Nieuwe titels  

Nieuwe educatieve boekjes die binnenkort uitkomen zijn ‘Straatkinderen’, ‘Bloed’ en ‘Artsen zonder Grenzen’. Voor dat laatste boekje ben ik als interviewer op pad gegaan en heb verpleegkundige Karla Bil gesproken toen ze net terug was uit een ebola-gebied. Deze educatieve boekjes liggen binnenkort allemaal in de bibliotheek.

Weten wat de uitgever van mijn werk vindt? Lees dan de testimonial van uitgever Barbara Sjoerdsma.

Educatieve teksten nodig?

Wil je sprekende educatieve boekjes of andere teksten voor kinderen laten schrijven? Teksten die kinderen vanaf moment één boeien en die ze tot het einde lezen? Huur dan een professionele tekstschrijver voor kinderen in. Neem vrijblijvend contact op!

 

>
<

Reacties

Reacties zijn gesloten.