https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2015/07/Paradijsvogelsmagazine.jpg
https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2015/07/Paradijsvogels-Magazine-2-e1436613552234.jpg

Categorie: Werk

05.11.2018

Artikelen en interviews in magazines

Ik schrijf als gastredacteur artikelen en interviews voor allerlei magazines: van Paradijsvogelsmagazine en het magazine van het Kansfonds tot Stadstuinieren Magazine en Vriendin. Voor mij staat er altijd 1 ding centraal: de mens.

Paradijsvogels Magazine

Voor Paradijsvogelsmagazine schreef ik 5 artikelen over  tiny houses in Nederland.  Wat voor vrijheid levert dat op, wonen in een klein huis? Ik sprak onder andere met met tiny house-pionier Marjolein Jonker. Ik volgde het bouwen van haar tiny house tot de daadwerkelijke verhuizing.

interviews met Marjolein Jonker

Interview met Marjolein Jonker. Foto: Marcia van Oers.

Vriendin & Fabulous Mama

Interviews in magazines Vriendin

Voor de magazines Vriendin en Fabulous Mama schrijf ik regelmatig ‘binnenkijkers’. Dit doe ik in samenwerking met interieurfotograaf Henny van Belkom. De interviews gaan over de aanschaf en inrichting van een woning, maar ook over het persoonlijke leven van de geïnterviewden.

Leger des Heils

Voor het magazine Kans van het Leger des Heils interviewde ik bijzonder hoogleraar Geestelijke Openbare Gezondheidszorg en psychiater Niels Mulder. Hij vertelde over zijn visie op moeibezorg aan verwarde personen.

Interviews in magazines Leger des Heils

Stek Magazine

Stek Magazine, een online woonmagazine, huurt mij in als redacteur en eindredacteur. Zo schrijf ik artikelen over het inrichten van je balkon, tuinwoonkamer, keuken, slaapkamer en over DIY huis stylen. Daarnaast ben ik de vaste vervanger van de eindredacteur.

Ministerie van Justitie & Veiligheid

Ik werkte mee aan het eenmalige magazine ‘De staat van innovatie’ van het ministerie van Justitie & Veiligheid.

Het magazine laat allerlei innovatieve projecten van het ministerie en haar ketenpartners zien. Ik interviewde 16 werknemers van onder andere het ministerie van Justitie & Veiligheid, de politie, het ministerie van Defensie en het Nederlands Forensisch Instituut.

Interviews in Magazine V &J

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

In opdracht van Maters & Hermsen Journalistiek schrijf ik regelmatig artikelen voor zowel het papieren als online personeelsblad Sozavox. Ik interview medewerkers en partners over hun werk, maar ook over hun persoonlijke leven.

Interviews in magazines Sozavox

Mede

Voor het magazine Mede van het Kansfonds interviewde ik namens bureau Schrijf Schrijf twee oudere dames over eenzaamheid. Hoe ziet het dagelijks leven van oudere mensen eruit? Hebben ze veel sociale contacten of zijn ze juist eenzaam? Ik tekende mooie portretten op van twee pittige tantes:-)

Stadstuinieren Magazine

Voor dit magazine over stadstuinieren schreef ik twee artikelen. Een over een moestuinproject voor kinderen in Bolivia en een over minibossen, oftewel tiny forests in Nederlandse steden, waaronder Utrecht.

Meer artikelen en interviews in magazines

Verder schreef ik artikelen en interviewde ik mensen voor de magazines:

Wil je weten wat de hoofdredacteur van Paradijsvogels Magazine van mijn werk vindt? Lees dan haar testimonial.

Ook op zoek naar mooie interviews?

Ik vind het geweldig om mensen te interviewen. Over wat voor onderwerp dan ook. Wat beweegt iemand? Wat maakt hem/haar boos, verdrietig of enthousiast? Wat zit er achter een bepaalde uitspraak? Ben je ook op zoek naar een gedreven en creatieve interviewer? Neem dan vrijblijvend contact op!

>
<

Reacties

Reacties zijn gesloten.