https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2019/01/Brochure-makelaar-.jpg
https://www.kimtikt.nl/wp-content/uploads/2015/09/Persbericht-SOS-Simple-Other-Solutions--e1441901733318.jpg

Categorie: Werk

03.09.2016

Wervende teksten: van flyer tot campagnetekst

Voor verschillende opdrachtgevers schrijf of schreef ik wervende teksten. Doel: het aantrekken van meer bezoekers of klanten.

Campagneteksten

Gemeente Utrecht

wervende tekst voor campagne

Voor Gemeente Utrecht hield ik 5 interviews voor hun campagne ‘Samen Veilig’. Ik interviewde inwoners van Utrecht stad die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor een veilige en fijne stad. De teksten verschenen op postcards, flyers en banners.

De bedachtzamen

Voor De Bedachtzamen schreef ik een prikkelende campagnetekst om hun nieuwe video-interviewserie ‘Tijdsvensters’ te promoten. In deze interviews laten ze verschillende mensen aan het woord over het begrip ‘tijd’. Ze gebruiken de tekst onder andere op Vimeo, maar ook op sociale media en in andere media.

Save the Children 

wervende teksten

Voor internationale hulporganisatie Save The Children schrijf ik op regelmatige basis teksten om meer donateurs aan te trekken. Denk aan advertenties voor landelijke dagbladen, maar ook de bijbehorende campagnepagina’s op hun website.

Persbericht en nieuwsbrief

Voor SOS Simple Other Solutions, een evenementenbureau uit Hoofddorp, heb ik een persbericht en digitale nieuwsbrief geschreven. Dit ter promotie van een bijzonder event met zangeres Berget Lewis in de Historische Kelders in Arnhem.

Centraal tijdens het bourgondische evenement stond exclusief eten en drinken en in klein gezelschap de avond doorbrengen met Berget Lewis.

Het persbericht is onder andere overgenomen door De Gelderlander en het VVV-kantoor.

Brochure

Voor Weghuis Makelaars heb ik de brochure ‘ Verkopen doe je zo’ geschreven en laten vormgeven. In de brochure staan tips voor klanten van Weghuis Makelaars die hun woning zelf verkopen.

Promotieteksten

Flyer Stichting NME-mundial

Voor ontwikkelingsorganisatie NME Mundial heb ik een promotieflyer geschreven en laten vormgeven. De organisatie, die zich bezighoudt met milieueducatie in zowel Bolivia en Nederland, gebruikt deze flyer tijdens bijvoorbeeld beurzen, lezingen en gastlessen.

Weten wat NME Mundial van mijn werk vindt? Lees dan de testimonial van secretaris Yvonne van Driel.

Online promotietekst Verhaal van de zaak

Voor Verhaal van de zaak, het bedrijf van acteur en trainer John Serkei, schreef ik 2 promotieteksten. 1 voor gebruik op zijn website en 1 voor gebruik op sociale media zoals LinkedIn. Doel van de teksten: meer deelnemers aan zijn workshop ‘Storytelling voor leidinggevenden’.

Postcard Meldpunt Sandbergen

wervende tekst

Voor trainer en coach Meldpunt Sandbergen schreef ik een wervende tekst voor op een ansichtkaart die ze op verschillende plekken kon verspreiden. Hiermee wil ze jongeren werven die dreigen uit te vallen op school of andere problemen hebben.

Expositietekst Kunstenares Sandra Westgeest

Kunstenares Sandra Westgeest, maakt kevers van blikjes die ze op straat vindt. Ze vroeg me teksten te schrijven voor haar expositie in het Flower Art Museum. Ik schreef een bio en 4 productteksten voor op de wand. De teksten werden zo ontvangen, dat Sandra ze ook op haar site gaat plaatsen.

>
<

Reacties

Reacties zijn gesloten.